Keskiviikko 18.12.2013 – Joonas Röppänen

Maakuntalehti Keskisuomalainen uutisoi tänään keskiviikkona 18.12. julkaistussa printtiversiossa sivulla 7 maanantaina 16.12.2013 pidetystä Keuruun kaupunginvaltuuston kokouksesta.

Uutisessa kerrotaan että oli äänestetty myös esityksestäni jossa varhaiskasvatuksen taloa kutsuttaisiin varhaiskasvatuksen tilaksi.

Esityshän ei ihan noin mennyt. Pitämässäni puheenvuorossa korostin sitä että meidän pitäisi valtuustona tehdä arvovalinta siitä minkälaista Keuruuta me haluamme kehittää, ja kehittämisen tavoitteena tulisi mielestäni olla edelleen maaseutukaupunki. Valintoja ei pitäisi tehdä pelkästään numeroiden perusteella (raha), vaan huomioon pitäisi ottaa myös inhimilliset tekijät. Toin esille puheenvuorossani myös sen että jos haluaisin asua ja kasvattaa lapsiani kaupunkimaisessa kaupungissa betonikolossien keskellä niin silloin asuisin jossain muualla kuin Keuruulla.

Puheenvuorossani toin myös esille että varhaiskasvatuksen uusia tiloja tulisi miettiä hajautetusti sijoitettuna sellaisiin paikkoihin missä lapsilla olisi hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet sekä varhaiskasvatusympäristössä tulisi tavoitella mahdollisimman kodinomaisia tiloja, vai onko suunnitelmat luottoyhteistyökumppanin Rambollin kanssa niin pitkällä jo ettei suunnitelmia voida enää muuttaa ensivuoden valtuustoseminaareissa.

Budjettitekstiin esitinkin muutosta ”muistilapuksi” sivistyslautakunnalle varhaiskasvatukseen että uutta suunnitellessaan harkitsisivat vakavasti useamman uudisrakennuksen suunnittelemista yhden suuren sijasta. Muutosesitykseni olikin että varhaiskasvatuksen talo muutetaan muotoon varhaiskasvatuksen tilat. Esityksestä sitten äänestettiin ja se hyväksyttiin äänin 9-25.

Uutistekstissä on siis olennainen ero esitykseeni.

Hyvää joulunodotusta!