Kuka Joonas?

Olen 38-vuotias Keuruulainen mies. Olen naimisissa, perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kolme vauhdikasta poikaa sekä kaksi kissaa.

Olen saanut näkemystä eri tapoihin järjestää hyvinvointipalveluita käydessäni ”maailmalla”, josta palasin takaisin keuruulaiseksi vuonna 2012 lähes 10 vuoden tauon jälkeen. Enkä hetkeäkään ole katunut. Tampereella vietettyjen vuosien jälkeen osaan taas arvostaa Keuruuta aivan uudella tavalla. Mielestäni Keuruu on hyvä kasvuympäristö lapsille ja täällä on mahdollisuus luonnonläheisiin harrastuksiin. Keuruulta löytyy myös paljon vireää seuratoimintaa lapsille ja nuorille. Luonto, turvallisuus ja yhteisöllisyys ovat arvoja, jotka parantavat Keuruun kilpailukykyä isompia kaupunkeja vastaan ja niitä meidän on vaalittava.

Yleistä:

Perhe on minulle tällä hetkellä tärkein asia elämässäni. Perheen jälkeen itselleni tärkeänä asiana haluan mainita oikeudenmukaisuuden. Mielestäni nyky-yhteiskunta vaikuttaa hullunkuriselta kun kaikkea mitataan vain rahassa, samalla inhimillisyys jää täysin rahan jalkoihin. Elämästä pitäisi kyetä nauttimaan, eikä arjen asioiden pitäisi olla jatkuvaa hampaat irvessä puurtamista. Jokaiselle yhteiskunnan jäsenelle pitäisi taata mahdollisuus riittävään toimeentuloon, jolla olisi mahdollista viettää virikkeellistä elämää.

Harrastukset:

Vapaa-aikana tykkään harrastaa liikuntaa, joista mieleisimpänä voisin mainita kuntosalin ja kamppailulajit. Talvella ehdoton ykköslajini on hiihto. Myös eränkäynti ja kalastus ovat minulle tärkeitä asioita, joissa yhdistyy mainiosti rentoutuminen ja liikunta yhtäaikaa. Kaikenlaiset moottoriajoneuvot ovat myös aina kiehtoneet minua, tykkään itse ajaa, ja tykkään seurata moottoriurheilua.

Nykyiset luottamustoimet:

– Kaupunginvaltuutettu 2013 alkaen
– Tarkastuslautakunnan jäsen

Aiemmat luottamustoimet:

– Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) hallituksen jäsen (2017-2021)
– Perusturvalautakunnan jäsen (2013-2021)
Kaupunginhallituksen varajäsen
– Asunto-osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja
– Keski-Suomen reserviläispiiri, hallituksen jäsen
– Keuruun Seudun Reserviläiset, johtokunnan 2. varapuheenjohtaja
– Tampereen Seudun Sähköalantyöntekijät ry, sihteeri (n. 1600 jäsentä)
– Pääluottamusmies (>100 hlö yritys)
– Sähköliiton edustajiston jäsen
– Energia-ICT-Verkostoalan johtokunnan jäsen (Sähköliitto)
– Ammattiosaston hallituksen jäsen
– Asuinkiinteistön turvallisuuspäällikkö (70 asunnon kiinteistö)
– Asukastoimikunnan taloudenhoitaja
– Asunto-osakeyhtiön hallituksen jäsen
– Keuruun Perussuomalaiset ry, puheenjohtaja