Maanantaina 18.11.2013 Keuruun kaupunginvaltuusto päätti pitää kunnallisveron ja kiinteistöveron ennallaan. Itse näen ratkaisun tässä vaiheessa oikeana, ja itse äänestin myös veroprosenttien ennallaan säilyttämisen puolesta. Paineita korotukseen olisi myös perustellusti ollut, niin kuin aina, mutta mielestäni nyt olisi oikea hetki ottaa myös rahaa syövät rakenteet tarkempaan syyniin. Vaikkakin kaupungin heikkenevään taloustilanteeseen on vaikuttanut myös valtionosuuksien leikkaukset, ei kaupungin omat kehittämis- ja kiinteistöhankkeetkaan ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Raha-asioista olisi helpompi myös keskustella kun edessä olisi valmis budjetti, mutta talousarviota valtuusto käsittelee vasta 16.12.2013.

Valtuusto päätti myös että Keuruu haluaa ensisijaisesti kuntarakennelain vaatimaan kuntien yhdentymisselvitykseen Mänttä-Vilppulan kanssa. Lisäksi päätettiin että Keuruu on valmis selvitykseen myös Multian, Petäjäveden, Ähtärin, Virtain ja Ruoveden kanssa mikäli niiden valtuustoissa saman sisältöisesti päätetään. Mutuna asiasta en voi muuta todeta kuin että Mänttä-Vilppula ei välttämättä ole ihannekumppani, mutta ainakin maantieteellisesti parhaalta vaikuttava vaihtoehto tarvittavan asukaspohjan kokoonsaamiseksi, jotta voitaisiin itse järjestää sote palveluita. Nyt on aika selvittää asiat ja saada mustaa valkoisella.

Aiheuttaako mikään niin paljon ongelmia kuin raha? Äkkiseltään väittäisin että valtaosa Keuruun, Suomen ja koko maailman ongelmista ja riidoista aiheutuu suoraan tai epäsuorasti juurikin rahasta. Ongelma ei siis ole pelkästään €urossa, vaan koko järjestelmässä 🙂