Seuraan huolestuneena tapahtumia meillä ja muualla. Erityisesti huolestuttaa Uuden Vuoden tapahtumat Kölnissä ja muutamassa muussa Saksalaisessa kaupungissa. Ei tainnut ”Tante Merkel” ymmärtää mitä teki toivottaessaan pakolaiset tervetulleiksi Saksaan. Tämän avoimen turvapaikkapolitiikan seurauksena koko Euroopan turvallisuus on vakavasti ja peruuttamattomasti järkkynyt.

Turvapaikanhakijoiden tapa toimia Kölnissä oli puhdasta strategiaa. He kokeilivat Saksan poliisin valmiutta toimia tilanteessa, joka oli täysin uusi riittämättömille poliisivoimille. Turvapaikanhakijat lähettivät samalla koko Eurooppalaiselle yhteisölle viestin: ” Me voimme tehdä mitä haluamme, häpäisemme teidän naiset, viemme teidän omaisuutenne ja halutessamme tapamme teidät ettekä te voi meille mitään”. Raiskaukset ovat aina olleet osa sotien vastenmielistä piirrettä. Nyt turvapaikanhakijoiden myötä tuo sodankäynnin piirre on tullut eurooppalaiseen arkeen. Heidän suhtautumisensa naisiin ja nuoriin tyttöihin, jotka ovat vielä lapsia, on kuvottavaa. Turvapaikanhakijat osoittivat Kölnissä mitä Euroopassa on odotettavissa lähitulevaisuudessa. He tiesivät aivan varmasti, että suuntaamalla hyökkäykset naisiin ja tyttöihin, he saavat ihmiset suuttumaan jonka seurauksena vastakkainasettelu lisääntyy.

Toivon, että myös Suomessa Kölnin tapahtumiin suhtaudutaan vakavasti. Helsingin poliisilaitos onnistui ilmeisen hyvin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisessä uuden vuoden aattona. Jatkossa jokaiseen Helsingissä olevaan suureen tapahtumaan poliisin tarvitsee varautua tavalla, joka ei ennen ollut mukana poliisin riskiarviossa eli laajamittaiseen seksuaaliseen väkivaltaan joka kohdistuu naisiin ja nuoriin tyttöihin. Tämän ilmiön ovat tuoneet mukanaan turvapaikanhakijat. Hienoa että Helsingin poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Koskimäki toi tämän asian esiin julkisuudessa. Ihmetyttää myös, että minkä takia Veronika Honkasalo, Eva Biaudet, Paavo Arhinmäki tai Li Anderson eivät tuomitse voimakkaasti turvapaikanhakijoiden tekemiä rikoksia. Eikö naisiin ja lapsiin kohdistuva seksuaalinen väkivalta ole tuomittavaa jos sen tekee ulkomaalaistaustainen?

Koskimäen haastattelussa sanomista tosiasioista alkoi valtaisa pöyristely sosiaalisessa mediassa. Voi miten ihanaa onkaan monikulttuurisuus ja on tosi fantsua että Suomeen tulee turvapaikanhakijoita. Siis mitä? Täytyy ihmetellä tätä naiivia ajatusmaailmaa, jossa kieltäydytään käsittelemästä hallitsemattoman maahanmuuton kielteisiä ilmiöitä ja suljetaan silmät uhkakuvilta, jotka voivat muuttaa monia tasa-arvon saavutuksia ja yhteiskunnallista järjestystä. Luulevatko he tosiaan, että turvapaikanhakijoiden asenne muuttuu suvaitsevaksi esim. seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan kun hän ylittää Suomen rajan. Voin vastata teille: ”Ei muutu”. Toki turvapaikanhakijoiden joukossa on myös tasa-arvoasioissa ja naisten ihmisoikeuksissa lähempänä suomalaista ajatusmaailmaa olevaa väkeä. Kuitenkin tiedoksi, että esim. Iran korotti tyttöjen naimisiinmenon ikärajaa 14 vuoteen, aikaisemmin se oli ollut 11 vuotta. Onko teidän mielestänne tällaisen käytännön mahdollistavassa kulttuurissa jotain hienoa? Minun mielestä ei.

Mikä on seuraava uusi tilanne jota Suomessa ei ole aikaisemmin koettu? Villi veikkaus on että johonkin ison kaupungin ostoskeskukseen kokoontuu iso joukko maahanmuuttajataustaisia nuoria miehiä jotka alkavat varastamaan tavaraa eri liikkeistä. Mitä järjestyksenvalvojat ja vartijat voivat tehdä tilanteessa? Pelimerkit ovat aika vähissä, muutama saadaan ehkä kiinni, mutta siinä kaikki. Paikalle saadaan 7-10 poliisipartiota, mutta hekään eivät voi juuri mitään tekijöiden suuren määrän vuoksi. Yksityisten vartiointiliikkeiden pitää siis myös varautua täysin uusiin tilanteisiin. Jälkikäteinen selvittäminen on vaikeaa. Jos tekijöitä saadaan kiinni, ovat rangaistukset mitättömät eikä sekään ole este turvapaikan saamiselle. Turvapaikanhakijoille on toitotettu vuosien ajan että Suomessa tehdyt rikokset eivät ole este oleskeluluvan saamiselle. Toki Suomesta karkotetaankin turvapaikanhakijoita. Ne ovat kuitenkin niin pieniä määriä, ettei sillä ole kokonaistilanteen kannalta mitään merkitystä.

Turvapaikanhakijat, jotka sikailevat Suomessa, eivät varmaankaan ymmärrä tai välitä minkä karhunpalveluksen he tekevät niille jotka ihan oikeasti ovat hädässä ja hengenvaarassa. Myös minun toiveenani on, että ne henkilöt, jotka oikeasti tarvitsevat turvaa henkilöönsä kohdistuvan vainon vuoksi saavat apua tilanteeseensa. Asenneilmapiiri on jo muuttunut kielteisemmäksi turvapaikanhakijoita kohtaan ja heistä pieni osa on kyllä ihan itse aiheuttanut sen. Eli nyt on monella turvapaikanhakijalla ja heitä kotouttavilla tahoilla peiliin katsomisen paikka. Lisäksi ulkomaalaisten yhteisöjen pitäisi tuomita voimakkaasti ja jyrkkäsanaisesti turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset.

Minua ihmetyttää myös jatkuva rasistikortin heiluttelu ja maahanmuuttokriittisen kannan ilmaisevien henkilöiden leimaaminen tietämättömiksi ja suvaitsemattomiksi. Oman kansan ja kulttuurin puolustaminen on ihmiselle luonnollista toimintaa. Eivätkö tosiaan muslimit, mustaihoiset, kiinalaiset, japanilaiset, venäläiset tai juutalaiset puolusta omaa kulttuuriaan ja tapojaan. Oman kansan ja kulttuurin puolustaminen ei ole ainoastaan valkoisen miehen ominaisuus tai merkki suvaitsemattomuudesta. Toki vastakohtaista mielipidettä edustavan henkilön halveksuminen saa itselle paremman mielen, mutta muutoin se ei johda mihinkään. Vastakkain asettelu ja kyvyttömyys rakentavaan dialogiin heikentää Suomea ja meidän maamme yhtenäisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Kuinka tästä eteenpäin?