Luovutin eilen sunnuntaina 13.09.2015 yhdeksän kaupunginvaltuutetun allekirjoittaman vaatimuksen Keuruun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Lauri Oinoselle Simo Jämsän tekemän valtuustoaloitteen käsittelyyn ottamisesta. *LISÄÄN TÄHÄN LINKIN ALOITTEESEN KUN SE TULEE KEURUUN KAUPUNGIN SIVUILLE*

Omia mietteitäni asiasta:

Keuruun kaupunginvaltuusto ilmaisi ma 31.08.2015 kielteisen kantansa selkeällä enemmistöllä vastaanottokeskustoiminnan tulemisesta Keuruulle. Kaupunginvaltuutettu Simo Jämsä on tehnyt valtuustoaloitteen jossa hän esittää otettavaksi keskusteluun ja selvitettäväksi kiintiöpakolaisten vastaanottamisen Keuruulle.

Me yhdeksän vaatimuksen allekirjoittanutta kaupunginvaltuutettua toivomme että asiaa alettaisiin selvittää avoimesti ja laajapohjaisesti. Kiintiöpakolaiset ovat lähtömaissaan tai muualla pakolaisleireillä odottamassa turvalliseen paikkaan pääsyä. Heidän taustansa on jo tarkastettu ja heidän on todettu olevan suojelun ja turvan tarpeessa.

Mielestäni tällä hetkellä valloillaan oleva tapa, jolla Eurooppaan saapuu ns. ”kyynärpää taktiikalla” mahdollisesti vahvimmat ja rikkaimmat henkilöt laittomien salakuljettajien toimesta on totaalisen väärä muiden hädänalaisten jäädessä lähtömaihin. Salakuljettajien laittomista bisneksistä saamat rahat pahentavat entisestään sisällissodassa tai anarkistisessa tilassa olevien maiden tilannetta.

Nyt Eurooppaan ja Suomeenkin tulevat turvapaikanhakijat ovat aktivoituneet ja pyrkivät EU maihin ennätysmäisellä tahdilla. Suomen kantokyky ei yksinkertaisesti kestä tällaista.

Viimevuonnakin Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan n. 60% turvapaikan hakijoista ei ole saanut Suomesta turvapaikkaa. Perusteettomien turvapaikan hakijoiden palauttaminen on äärimmäisen hidasta, kallista ja hankalaa. Jo nyt mm. Suomessa hallinto-oikeudet ovat ruuhkautuneet pahasti turvapaikanhakijoiden valituksista. Perusteettomat turvapaikan hakijat vievät kohtuuttoman paljon Suomen rajallisen viranomaiskoneiston työaikaa ja kuluttavat meidän veronmaksajien rahaa.

Toivottavasti Suomen ja muiden EU maiden viranomaiset ryhtyisivät pian tarvittaviin toimenpiteisiin joita asia vaatii. Saksassakin on otettu jo rajatarkastuksia käyttöön ja Unkarissa viranomaiset ovat joutuneet pystyttämääni aitoja EU:n ulkorajojen turvaksi. Ei ole kenenkään etu että EU:n alueella oleilee suuri määrä henkilöitä joiden taustoista ei ole mitään tietoa. Todellisten taustojen selvittäminen on viranomaisillekin hankalaa, ellei jopa mahdotonta.

Mielestäni kiintiöpakolaisjärjestelmä on ainoa oikea ja tasa-arvoinen tapa auttaa hädänalaisia ihmisiä. Turvapaikan hakijoita ei tulisi missään tapauksessa ottaa enempää vastaan kuin on realistisesti mahdollista kotouttaa. Suomen ja muiden EU maiden tulisi huolehtia myös oman sisäisen turvallisuuden säilyttämisestä.

Median tekemät uutiset tästä tekstistä:

Suur-Keuruu

Keskisuomalainen

Yle