Maanantaina 9.2.2015 Keuruun kaupunginhallitus käsittelee yhdessä asiakohdassa kaupunginjohtajan virkavapaata ajalle 01.03.2015-31.08.2015. Asiakohdan esittelyssä kerrotaan että kaupunginjohtaja Timo Louna on valittu Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän johtajaksi. Herää kysymys että varmistellaanko tällä nyt suojatyöpaikkaa jos asiat eivät menekään suunnitellusti? Mikäli asian käsittely etenisi päätösehdotuksen mukaisesti, kaupunginjohtajan viransijaisuutta siirtyisi hoitamaan talousjohtaja Tero Mäkelä. Jos kaupunginhallitus siunaa tämän asiakohdan päätösehdotuksen mukaisesti, minulla herää kysymys että kuinka tarpeellisia kaikki korvaamattomat päälliköt ja johtajat kaupungintalolla ovat? Minua mietityttää onko kyseinen päätösehdotus linjassa yhdenvertaisuuden kanssa ja tuleeko näin olemaan vastaisuudessakin kaikkien kaupungin palkkalistoilla olevien suhteen (vrt. perusturvalautakunnan kokous 16.4.2013 §53)? Joskus eräässä Keuruun kaupungilta saamassani kirjeessä oli teksti: ”Koska kaupunginhallituksen kokous on suljettu kokous, kokouksen keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä niitä voi välittää valtuutetuille – ei edes oman valtuustoryhmän jäsenille. Hyvä hallintotapa ja kokoustyöskentely edellyttävät luottamuksellisuutta”. Kuinka julkista meidän julkishallinto lopunperin onkaan? Toivottavasti kaupunginhallitus tekee suljetussa kabinetissaan kuntalaisten edun mukaisia päätöksiä.