Kulunut viikko on ollut jälleen antoisa ja mielenkiintoinen. Maanantaina oli kaupunginvaltuuston kokous, jossa oli käsiteltävänä laajoja ja keskusteluttavia asioita. Tein myös ensimmäisen valtuustoaloitteeni, josta olen saanut paljon positiivista palautetta. Kiitos palautteesta! Palaute on aina tervetullutta sävystä riippumatta.

Maanantaina 20.05.2013 valtuustossa ei päätösasioita ollut lukumääräisesti paljon, mutta käsiteltävät asiat olivat sitäkin laajempia. Käsiteltävänä oli mm. neljä kaavamuutosasiaa, joista laajimman Jukojärven- Pohjoisjärven osayleiskaavan 2010 alkanut projekti nuijittiin päätökseen. Materiaalia oli siis todella paksu pino jotka tulivat kahdessa kirjekuoressa, ja aikaa niiden läpi kahlaamiseen oli viikko. Vuoden 2012 tilinpäätöksen hyväksymisestä äänestettiin, ja itse äänestin tilinpäätöksen hyväksymistä vastaan liittyen tytäryhtiöiden osalta puhuttaneiden asioiden johdosta. Valtuuston kokouksen jälkeen oli vielä valtuustoseminaari jossa annettiin evästystä kaupunginhallitukselle kuntajakolain erityisselvityksen vaatimaa lausuntoa varten, maanantain osalta luottamustoimet venyi siis melkein puolille öin saakka.

Tiistaina 21.05.2013 vietin illan perusturvalautakunnan kokouksessa, joka ei aivan yhtä myöhään kestänyt. Kokouksessa käsiteltiin lähinnä ”rutiiniluontoisia” asioita. Ennen kokousta saimme lautakuntana tutustua myös ihmisen elinkaaren viimeiseen vaiheeseen, eli vanhuuteen. Kiertelimme läpi Lehtiniemeä ja sen yhteydessä olevia tiloja. Oli hienoa nähdä, että meillä on hyvät ja hienot puitteet niille ihmisille jotka eivät pysty enään ikääntymisen tuomien vaivojen ja sairauksien vuoksi asumaan itsenäisesti. Vaikka puitteet ovatkin hyvät, niin mieleeni hiipi väistämättä ajatus että itse en haluaisi välttämättä laitoksessa tai palvelutalossa viettää viimeisiä vuosiani. On pysäyttävää nähdä arkea myös elämänkaaren eri vaiheista kuin missä minä ja lähipiirini tällä hetkellä elävät.

Torstaina 23.05.2013 oli vuorossa uusi kokemus kun pääsin osallistumaan maakuntahallituksen (Keski-Suomen liitto) kokoukseen. Olen varajäsenenä maakuntahallituksessa, ja varsinainen jäsen oli estynyt osallistumaan kokoukseen. Kokous olikin uuden hallituksen ensimmäinen, ja meidät uudet ja vanhat hallituksen jäsenet perehdytettiin Keski-Suomen liiton toimintaan ja lähes koko henkilökunta esittäytyi meille ja kertoi työtehtävistään. Pätevän ja osaavan oloista henkilökuntaa talosta löytyi, se jäi erityisesti mieleeni. Itse kokouksessa pääosa asioista oli päätöksiä rahoitushakemuksista erilaisia hankkeita varten. Keski-Suomen liitossa käydessäni huomasin että elinkeinoyhtiöitä koskeva aloitteeni on noteerattu laajemminkin Keski-Suomessa.

Tänään olikin sitten vuorossa hallituksemme linjaaman puolustusvoimien säästökuurin ja varuskuntien alasajon seurauksena Hallin ilmailupäivä viimeistä kertaa. Näytillä oli paljon ilmavoimien kalustoa sekä maassa että ilmassa. Olin poikani kanssa nauttimassa täysin siemauksin elämyksellisestä vapaapäivästä kerosiinin katkussa. Suomen ilmavoimien kalustosta erityisesti F-18 Hornet on hieno näky ilmassa, ääntä unohtamatta kun kone kaartelee ja kieppuu jälkipoltto päällä ja repivä ääni tuntuu maassa ja kehossa. Myös Hawkeilla lentävä Midnight Hawks –ryhmä on hienoa katseltavaa. Itse toivon että hallituksen tekemät alasajo linjaukset eivät tule viemään Suomea Natoon!