Maanantaina oli valtuustoseminaari jossa käytiin läpi kuntauudistuksen eri vaiheita, ja annettiin evästystä kaupunginhallitukselle Valtiovarainministeriön pyytämän lausunnon luonnosteluun. Monimutkainen asia tuo ensisijaisesti Kokoomuksen ajama viritys. Kuntauudistus on hieno termi, kuten muutkin termit joilla Jyrki Katainen harrastaa sanaleikkejään. Itse uudistus kuitenkin vaikuttaa vähän siltä niinkuin oltaisiin kiipeässä takapuoli edellä puuhun.

Tiistaina oli ensimmäinen perusturvalautakunnan kokoukseni. Uusi kokemus siis sekin kunnallispolitiikan saralla. Kokouksessa huomasin kuinka monimutkaisia SoTe asiat ovatkaan, jos jostain luuli ymmärtävänsä jotakin, niin hetken kuluttua huomasikin sitten että ei tiedäkään juuri mitään. Olen samaan samaan efektiin törmännyt aiemminkin, kun asiakokonaisuuksiin alkaa perehtymään niin perehtymistä todellakin riittää. Tämä meidän yhteiskunta on melko monimutkainen juttu. Vanha sanonta ”tieto lisää tuskaa” pitää hyvin kutinsa. Aloitin kokouksen kippaamalla mukillisen teetä syliini, alkoi siis lupaavasti.