Tuntuu siltä, että elämme haasteellisia aikoja. Suomen historiaan verrattuna, meillä on kuitenkin kaikki suhteellisen hyvin. Minäkin 80-luvulla syntyneenä saan olla kiitollinen aiemmille sukupolville, jotka ovat sotien ja pula-ajan kärsimyksistä huolimatta rakentaneet meille tämän yhteiskunnan. Olen huolissani siitä, että isoisiemme ja isoäitiemme tekemä työ on unohdettu. Minä toivon, että myös oma jälkikasvuni saisi elää rauhassa.

Olen huolissani siitä, että Suomen puolustukseen ei tunnu olevan enää poliittista tahtoa. Kataisen hallituksen juhlapuheet ja teot ovat ristiriidassa. Todellisuudessa raha puhuu ja Suomen varuskunnat ajetaan alas. Minun mielestäni Suomi todellakin on puolustamisen arvoinen. Puolustusvoimiin kohdistetut säästöt ovat käsittämättömiä ja ne rapauttavat Suomen puolustuksen uskottavuutta. Keuruun varuskunnan toiminnan lopettaminen tuo ongelmia niin kunta- kuin yksilötasolla. Nykyhallitus on tehnyt päätöksen, joka jättää keuruulaiset pulaan. Valtion on kompensoitava menetykset ja autettava Keuruuta kehittämään omaa vetovoimaisuuttaan uusien asukkaiden ja työpaikkojen houkuttelemiseksi.

Nykyajan ongelmat ovat hyvin moninaisia ja niiden syntymistä on edesauttanut rahakeskeinen politiikka. Kaikkea ei kuitenkaan pitäisi mitata rahassa. Vanhuksista ja lapsista täytyy pitää huolta – ja vielä hyvin. Kuntapolitiikassa voidaan vaikuttaa siihen miten palvelut järjestetään. Mielestäni palveluiden yksityistäminen tai uusien seutukuntasuuryhtymäsuperhyperliittymien luominen ei ole siihen hyvä ratkaisu. Palveluiden ja niitä koskevan päätöksen teon on oltava lähellä niiden käyttäjiä. Pidetään Keuruu elinvoimaisena ja langat omissa käsissämme!

Joonas Röppänen
Kunnallisvaaliehdokas, PS, N:o 80

Kirjoitus julkaistu Suur-Keuruussa 08.10.2012