Miten Keuruu saadaan pidettyä elinvoimaisena? Valitettavasti aina emme voi itse vaikuttaa siihen mitä ympärillämme tapahtuu. Hallituksen päätökset vaikuttavat siihen kuinka vetovoimainen kaupunkimme on. Esimerkkinä menneiltä ajoilta voisin mainita Haapamäen, jonka kehitys jatkui aina 1970-luvulle saakka, kunnes 80-luvulla valtio satsasi rahaa rautatieverkoston kehitykseen muualla ja Haapamäen merkitys risteysasemana muuttui vähäisemmäksi. Keuruun varuskunnan lakkauttaminen todistaa, että hallitus tukee nykyisinkin vain kasvukeskuksia ja väestön keskittämistä suuriin kaupunkeihin.

Nykypäivänä etäisyydet eivät ole enää esteenä teollisella ja kaupallisella alalla, siksi Keuruulla olisi loistavat edellytykset esimerkiksi erilaisen teollisuuden ja maahantuonnin tarpeisiin. Suomessa logistiikka on hyvin kehittynyttä ja toimivaa. Se mahdollistaa, ettei tuotteiden varastoinnin ja valmistamisen ole pakko enää tapahtua loppukäyttäjän lähellä. Myös sähköinen kaupankäynti on tuonut muutoksen menneisiin aikoihin. Enää ei ole välttämättä pakko mennä paikan päälle tekemään ostoksiaan.

Suomessa on jo monia aloja, jotka eivät ole mitenkään sidonnaisia fyysiseen sijaintiin, kuten erilaiset tietotekniikkakeskukset ja helpdesk-palvelut. Niistä käsin voidaan operoida jopa ympäri maailman etämenetelmiä hyödyntäen. Keuruun vahvuus on järkevä maanhinta, joka mahdollistaa järkevän hintaiset tuotantolaitokset sekä varasto- ja logistiikkakeskukset. Meidän pitäisi markkinoida Keuruun mahdollisuuksia ja saatava Keuruu kehitettyä vetovoimaiseksi asuinpaikaksi, jotta saisimme joukkoomme enemmänkin eri alojen ammattilaisia veronmaksajiksi ja työllistäjiksi. Siten tulevaisuutemme olisi turvattu.

Ihmisellä on erilaisia ikävaiheita, joiden mukaan elinympäristön tarpeet ja vaatimukset muuttuvat. Meillä Keuruulla on erinomaisen turvallinen ympäristö lapsille kasvaa ja mahdollisuudet monenlaisiin luonnonläheisiin harrastuksiin. Keuruulla on myös paljon vireää seuratoimintaa. Nykypäivänä vaikuttaisi siltä, että ihmiset alkavat jälleen kaivata rauhallisemmalle maaseudulle ja väljemmille asuinalueille ahtaista ja ruuhkaisista kaupungeista. Olisiko siinä uusi mahdollisuus Keuruun seudulle?

Joonas Röppänen,
Kunnallisvaaliehdokas, Keuruu, PS, N:o 80

Kirjoitus julkaistu Keski-Suomalaisessa 09.10.2012

Kirjoitus julkaistu Suur-Keuruussa 18.10.2012