Kun puhutaan turvapaikanhakijoista, turvapaikanhakijoina Suomeen elätettäväsi tulleita usein puolustellaan usein argumentilla ”valtio maksaa kustannukset”. Mutta mistä ne rahat valtion pohjattomaan kassaan tulevat? Rahat kertyvät meiltä työtä tekeviltä veronmaksajilta ja lainaa jakavilta keskuspankeilta.

Tarkoituksenani on avata humanitääriseen maahanmuuttoon uppoavan rahan määrää Keuruun osalta. Hallitus yritti juntata veneitä ja moottoripyöriä verolle yhtä innokkaasti kuin kepulainen LVM Anne Berner koitti juntata pikaisesti lävitse LiVeään. Vene- ja moottoripyöräveroilla oli tarkoitus saada vuosittain kerätyksi 50 miljoonaa euroa.

Keuruun vastaanottokeskuksen kulut vuonna 2016 olivat 9,7 miljoona euroa! Vene- ja moottoripyörä verolla oli tarkoitus kerätä vuosittain 50 miljoonaa euroa. Kepun Kaikkonen totesi että he eivät jää em. veroja kaipaamaan kunhan rahat saadaan jostain muualta.

Kuluerittely Keuruun vastaanottokeskuksen menoista vuodelta 2016:

Henkilöstökulut: 1 361 730 euroa
Kiinteistökulut: 3 636 096 euroa
Tarvikkeet: 384 066 euroa
Palvelut: 214 250 euroa
Terveydenhoito: 611 980 euroa
Muut kulut: 772 674 euroa
Toimeentuloturva: 820 336 euroa

Kulut yhteensä: 9 708 181 euroa

Paljonko mahtaa olla vielä epäsuoria kuluja jotka eivät näy tuossa laskelmassa? Viranomasitehtävät; Pelastus, Poliisi ja ensihoito yms. jne. Eritasojen työntekijöiden turvapaikanhakijoihin käyttämä työaika, Maahanmuuttovirasto ym. P.s Keuruun VOK:in kiinteistönomistaja maksoi ostaessaan rakennukset yhteensä 900 000€.

Keuruulaisille asukkaille maksettiin toimeentulotukena vuonna 2016 noin 890 000 euroa!!! Voi vain kauhulla arvailla paljonko koko Suomen turvapaikanhakijaralliin uppoaa meidän työssäkäyvien veronmaksajien rahaa. Todellisuudessa puhutaan varmastikin miljardeista kun otetaan kaikki välittömät ja välilliset kulut huomioon.

Kermana kakun päälle päälle Suomessa seksuaalirikollisista joka toiseen on syyllistynyt turvapaikanhakija tai ulkomaalaistaustainen henkilö. Pahoinpitelyistä joka seitsemäs on ulkomaalaisen tekemä. Eikö Suomessa ole nyt jotain pahasti vinksallaan?

Mitä jos tämä 9,7 miljoonaa euroa olisi käytetty keuruulaisten lapsiperheiden tukemiseen ja syntyvyyden lisääntymiseen? Tai vaikka sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen?